Arbetsskor räddar fötter

Använder du arbetsskor när du utför olika arbetssysslor såsom meckar med bilen, snickrar hemma eller är ute i tjänst? Då vet du hur dessa skyddar fötterna om olyckan väl är framme. För när du tappar en hammare på foten, får den överkörd eller slår i tån så skyddar skorna dig från att känna smärta och ibland från allvarligare skador än så – därför är det så viktigt med ordentliga arbetsskor.

Dina arbetsskor kan rädda dina fötter när olyckan är framme, i alla fall om du har ett par ordentliga i slittåligt material och med stålhätta. Så var det i alla fall för en man i Eskilstuna som fick foten överkörd.

”– Mannen som fick sin fot överkörd hade arbetsskor med stålhättor och ådrog sig inga skador, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen.” läs mer.

Under en fredag fick polisen i Eskilstuna in ett larm om att en person fått foten överkörd och att gärningsmannen flytt platsen. Som tur är hade mannen vars fot hamnat under gärningsmannens bil inte tagit skada, han hade nämligen på sig just arbetsskor och det räddade hans fot från krosskador. Men mannen som kört över foten klarade sig inte lika bra, för han lämnade platsen och är numera misstänkt för vad som kallas obehörigt avvikande från trafikolycksplats vilket kan resultera i dryga böter. För visst åkte gärningsmannen fast någon mil bort där en polispatrull efter en bits biljakt fick stopp på honom. Med andra ord slutade det hela bra och sensmoralen vi tar med oss från detta är vadå? Att ett par ordentliga arbetsskor kan rädda en från onödiga och oförutsägbara skador – så om du inte har några kan det vara en väl värd investering att skaffa ett par.