Badtunnor och inredning 2019

Vare sig du vill njuta av bad i en vedeldad badtunna utomhus eller vara trendig – går det att kombinera båda. Tänk färg och tänk moderniserat 1990-tal när det kommer till inredningen och dess trender detta år – 2019.

Det är inte särskilt svårt att få en vedeldad badtunna på plats, men däremot är det mycket njutning i många år med en sådan. Perfekt både i en villaförort, ute vid havet, vid fjällstugan i norr liksom i en trädgård var som helst. Det är dessutom alltid lika trendigt som det är otrendigt, tidlöst med andra ord.

Så inreder vi hemmet 2019 enligt Pinterest

Förutom härliga bad i badtunna – vad är trendigt när det kommer till inredning för 2019? Om man får tro Pinterest, där många samlar på inspiration gällande inredning, är det en brokig samling. I Svenska Dagbladet skrivs det om hur textilkonst har smugit sig tillbaka i våra hem, efter många år i exil. Nu ersätts allt fler affischer och posters i trendmedvetnas vardagsrum och sovrum med konst i textil, inramat och inte.

Andra trender som syns på Pinterest enligt artikeln i Svenska Dagbladet är mönstrade golv, med allt från färgglada klinkers till målade parkettgolv. Varför inte måla ditt? Fler trender är senapsgult i inredningen, som syns på både möblemang och i detaljer och konst. Annat i trendväg är växter, gärna som i en djungel från golv till tak, med guldpalmer, klängande murgrönor och luftrenande fredskallor.

Fler trender som kännetecknar början på 2019 är de som det går att läsa om i Elle Decoration:

  • 90-talet är tillbaka med glasbord, svampmålade väggar och färgglada mönster. Varför inte gult och metallic?
  • Högblanka ytor är även det inne, och undan kan vi stuva matt och borstat. Rostfritt är tuffare än mässing, brons, roséguld i detaljer.
  • Gult i olika nyanser, gult som accentfärg eller gult som huvudkulör i ett helt rum. Du bestämmer hur mycket – eller lite – av trendkulören du vill inreda med. Oavsett dos blir det ett riktigt snyggt statement.
  • Växternas plats i inredningen är numera självklar och en fin mix av äkta grönt och fejk är helt rätt väg att gå, särskilt om du saknar gröna fingrar.
  • Vi har ännu inte tröttnat på skulpturer, men 2019 är det i möblernas form vi ser dem. Skulpturala bord är en av de stora trenderna kommande säsong – oavsett material och storlek.
  • Ojämna former, skrovliga ytor och abstrakta mönster kännetecknar vaser, krukor och koppar det kommande trendåret. Detaljerna får gärna se ut att ha legat under vatten under en längre tid eller ha formen av exempelvis koraller.
  • Batik och marmorerade mönster tar över stort 2019, oavsett om det är i de små tingen eller om det sker i de stora detaljerna i rummets mittpunkt.
  • Från att ha varit mer diskret och vars främsta uppgift har varit att hålla sig i bakgrunden och harmonisera med den övriga inredningen, ska mattan nu vara rummets mest iögonfallande detalj.
  • Tänk nyanser som vinrött, kleinblått, grönt och mörklila. Antingen som enskilda färgklickar i hemmet – eller i en kaxig mix. Låt färgerna ta plats i inredningen och glöm vita eller grå väggar.

Ännu fler inredningstrender här.