Bli din egen hemmafixare

Att göra om hemma och se en idé ta form är bland det roligaste som finns. Men för att bli en bra hemmafixare behöver du också rätt verktyg så att du slipper göra om senare. Här kan du läsa om tips för oumbärliga verktyg att använda när du ska renovera hemma.

Om du tycker om att fylla upp din verktygslåda till bredden, finns det olika verktyg att ta fasta på. Hammare, såg, tång och måttstock är naturligtvis det första som kommer upp. Du kan också behöva frässtål för att skära till metall och andra hårda material. Frässtål på Sandbergs Järn håller god kvalitet och gör dina material skräddarsydda.

”Måste-verktyg” i lådan

Vissa av alla dessa verktyg kanske är okända för dig som är helt nybörjare på området. Men har du lite koll så vet du att en händig och kräsen hemmasnickare inte kan klara sig utan dem. Det rör sig givetvis om fogsvans, hylsnyckelsats, tumstock, vattenpass, set med skruvmejslar, planslip, skruvdragare och sidavbitare med mera. Med dessa håller du ditt hus eller bostad i trim och kan klara de flesta byggmomenten själv.

Tänk på säkerheten

När du köper verktyg måste du alltid tänka på säkerhetsmärkningen. Undvik att införskaffa verktyg utan CE-märkning då det kan ge tråkiga efterföljder. Du bör också tänka mycket på ergonomi och bekväma handtag så att verktygen inte slinter i handen. Observera även säkerhetsknappar och barnsäkerhet så att dina barn inte kan starta verktygen utan din vetskap. Dock ska alla verktyg vara lätta att använda och komma med en manual.

Håll uppsikt över dina verktyg då de lätt kan bli föremål för stöld. Många byggarbetsplatser upplever fler stölder och det förekommer även i privata hushåll.

Det har tyvärr blivit vardag för många byggföretag att utsättas för stölder, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.