Ett sovrum med rätt inredning

Vad finns det att tänka på när man inreder ett sovrum egentligen? Bland annat att det ska bjuda in till lugn och ro men även skön sömn under varmt täcke.

Ett material som många dras till när det kommer till sängkläder är linne, just för att det är en textil som andas, transporterar bort kroppsvärme samtidigt som det absorberar fukt. Just för att skapa en så behaglig sovtemperatur som möjligt. Linne är dessutom ett sådant material som avvisar smuts, vilket för det enkelt att tvätta. Linnelakan och andra sköna inredningsdetaljer hittar du här.

Att bädda med nya, krispiga och nytvättade sängkläder förhöjer lyxen flera grader i sovrummet – Sköna Hem

Skapa ett rofyllt sovrum

Men vad mer ska man tänka på när man inreder i ett sovrum? I Metro Mode går det att läsa om hur du kan ge ditt sovrum lite extra kärlek, allt för att du ska få till en harmonisk sovmiljö och ett rum fyllt av bra energi. Ett tips är att ingen teknik ska finnas i sikte, egentligen inte ens mobilen ska följa med in i sovrummet. Det kanske låter svårt men det är perfekt om du verkligen vill satsa på din sömn och få till en skön rofylld känsla i sovrummet.

I Elle går det i stället att läsa om olika misstag vi gör när vi inreder sovrummet. Det kan vara allt från sängens storlek till hur belysningen i rummet är. Bland annat är det lätt att glömma växter när sovrummet inreds, vilket är synd. Växter skapar snabbt en lugn och skön atmosfär, samtidigt som de också renar luften. Placera högt och lågt.