Inredningstrender för badrummet

Nytt år och nya inredningstrender. Om du är sugen på att göra om i badrummet finns det en hel del trender som du kan inspireras av för att skapa en personlig och trendig stil. Här skriver vi om inredningstrender 2018 som passar perfekt för badrummet. 

Det har här tidigare skrivits om vad du ska tänka på om du vill uppdatera badrummet genom renovering. Men om du ska uppdatera ditt badrum så kan det vara bra att ha koll på trender. Vad är det egentligen som gäller under 2018?

Resortkänsla är inne

En het trend när det kommer till inredning överlag är att inreda så att ditt hem känns som ett resort. Låter det konstigt? Det är det inte, och denna trend passar sig perfekt för badrummet. Det ska vara lyxigt, men samtidigt enkelt och luftigt men gröna växter oh exklusiva material. Detaljerna får gärna påminna om sommar, sol och avslappnad ledighet, och för extra härlig känsla kan du ställa in en snygg rottingstol i badrummet satt sitta och ta ett långt och skönt fotbad i kanske.

Terasso är tillbaks

Om du ska byta ut handfatet eller väggen i badrummet, så kan det vara värt att satsa på terasso. Denna 70-tals trend är tillbaks, och du får mer än gärna ha terasso i såväl, tak, som golv och i handfatet.

Färgval till badrummet

År 2018 är det neutrala färger som gäller, vilket klingar väl med resortkänsla. Den nyaste färgtonen är salvia, en grågrön ton som osar avslappning och lyx.

”Salvia är en perfekt ton att mjuka upp en ljus inredning med – och är riktigt fin att kombinera med den populära grå paletten”, skriver Elle.