Köksdrömmen 2019 – renovera rätt och trendigt

Ett snyggt inrett kök inspirerar till matlagning och det skapar en harmonisk känsla i hela hemmet. Just nu är den ”gröna” trenden stark inom inredning rent generellt med stort fokus på hållbarhet och rena alternativ. Här kommer tipsen kring hur du renoverar snyggt, men ändå miljöriktigt.

Leverantörer och tillverkare av diverse köksinredning spelar en viktig roll för konsumenter när det kommer till moderna renoveringar. Inspirerande företag som Kitchens hjälper till att hitta rätt inredning till köket och är dessutom med i hela processen. En sådan hjälpande hand är guld värd när det är dags att renovera. Kitchens.se säljer inte bara tidsriktig köksinredning utan hjälper även kunden att göra välgrundade val under vägen mot köksdrömmen. Den sortens experter har materialkunskap och vet vad som krävs för att skapa ett hållbart och stilfullt kök på samma gång.

Kemikaliefritt kök – bort med plasten

Om det är något som bör anammas i köksrenoveringar 2019 är det plastbantning. Det vill säga; att eliminera den mesta av plasten som finns i köket och inte välja plast som material i den nya inredningen. Plast är en av de största kemikaliebovarna och är riktigt skadligt i längden. Därför spelar plastbantningen en avgörande roll för det kemikaliefria köket. En vattenkokare är inte sällan tillverkad av plast och innehåller ämnen som kan vara ohälsosamma. Skärbrädan är ett annat välanvänt köksredskap i hushållen, vilken ofta är tillverkad av plast. Plasten är skadlig samt svår att göra rent och bakterier ansamlas lätt på skärbrädan. Tipset är att välja en miljövänlig skärbräda i trä som är antibakteriell.

Låt köket bli en del av allt

2019 är ett intressant inredningsår som inte bara fokuserar på ”hippa” trender utan även den helhetliga inredningen. Att renovera ett kök gör sig bäst om även det övriga hemmet får spela in. Trenden är att inreda köket i färger och dekoration som liksom suddar ut gränserna
i hemmet
 och förenar kök och övriga ytor. Arbetsbänkar följer hemmets övriga möbler och former samt att köksytan anpassas till mer än bara klassisk matlagning.