Skapa harmoni i sovrummet

Sovrummet är utan tvekan ett av de viktigaste rummen i hemmet. De flesta bör sova runt åtta timmar per dygn och det är viktigt med en harmonisk miljö där det är möjligt att få en god natts sömn. Att satsa på flera gröna växter är ett bra alternativ.

Gröna växter är ett enkelt sätt att skapa en trivsam, levande och harmonisk miljö. Satsa gärna på en större växt som står på golvet i ett hörn. Kombinera detta med lite mindre växter i fönstret eller på byrån. Du kan alltid slänga in en blomma om du vill ha in en färgklick i rummet. Glöm inte en härligt bäddad säng som får dig att längta hem efter en lång dag på jobbet.

Sköna sängkläder och rätt belysning

Två andra faktorer som du bör ha i åtanke när du ska inreda sovrummet både för att sova bättre och göra det mer mysigt är att införskaffa sköna sängkläder. Målet är att du inte ska vilja gå upp ur sängen på morgonen. Lyxiga sängkläder kostar givetvis lite mer men är en investering för en god natts sömn. Sängkläder i siden har även andra fördelar då de inte sliter lika mycket på ditt hår som andra material. Välj en rogivande färg som du själv tycker väldigt mycket om.

Sist men inte minst är det viktigt att tänka på rätt belysning. När du sover ska det gärna vara så mörkt som möjligt. Därför bör du både ha en starkare taklampa och en svagare läslampa. Välj gärna en modell där du själv kan justera ljusstyrkan. När du ska gå och lägga dig bör du alltså endast tända det svagare ljuset för att få kroppen att varva ned och slappna av efter en lång dag. Glöm inte bort att lägga ifrån dig mobilen en bra stund innan du ska sova.