Tips inför köksrenoveringen

Köket är hemmets hjärta. Det är här du kommer spendera många middagar tillsammans med vänner och familj. Därför är det också viktigt att du trivs i ditt kök. Genom att utföra en mer omfattande köksrenovering kan du få till det där drömköket som du är riktigt stolt över.

Svenskarna renoverar allt mer och många väljer att utföra renoveringarna helt själva. I vissa fall är det dock nödvändigt att ta till en professionell hantverkare, t.ex. om du ska dra ny el eller om du vill ändra på rören i köket. Inför en kökrenovering som är av mer omfattande slag är det viktigt att inte stressa sig fram. Att skapa en planeringslista är det absolut första steget för en lyckad renovering, men vad ska du göra därefter och vad ska listan innehålla? Här kan du läsa om de bästa renoveringstipsen som kan komma att bli ovärderliga när du påbörjar ditt renoveringsprojekt.

Dela upp arbetsmomenten

En viktig del i planeringen inför en renovering är att dela upp arbetsmomenten. Är ni flera som ska renovera delar ni upp momenten mellan er och renoverar du ensam så delar du upp momenten på dig själv och på den eventuella hantverkaren. Som tidigare nämnts är det viktigt att du inte utför el eller vvs-arbeten på egen hand, utan att du då vänder dig till en hantverkare. Företaget kmliving.se kan t.ex. hjälpa dig med allt från renovering av kök till renovering av badrum, från början till slut. Kom ihåg att ju fler arbetsmoment du kan utföra själv, desto mer pengar kommer du också att kunna spara in.

De ovärderliga renoveringstipsen

På internet kommer du att hitta mängder med tips inför en renovering av köket. Här nedan hittar du en lista på de absolut viktigaste råden som du kan ta med dig.

  • I ett kök krävs det oftast fler elkontakter än du först kan tro. Fundera på hur många du kan komma att behöva och var dessa ska placeras. Eftersom elkontakter inte heller är de vackraste inredningsdetaljerna så kan du också fundera på vilken design du vill ha.

 

  • Du kommer att behöva en hel del förvaringsmöjligheter i ditt kök. Öppen förvaring är utmärkt för de föremål som man vill ska synas, men kom ihåg att även sätta in dold förvaring för föremål du vill gömma undan.

 

  • Spis, kylskåp och frys i all ära, men du glömmer väl inte bort att du även behöver ett skafferi?

Att inreda och renovera i köket är naturligtvis väldigt kul, men det kräver också tid och pengar. Sätt upp en budget för hur mycket renoveringen får kosta och försök att hålla dig till denna så gott det bara går. Använd dig av jämförelsesajter för att hitta de bästa offerterna från hantverkare och glöm inte bort att du troligtvis också har rätt till ROT-avdrag på arbetskostnaderna. Att spara in pengar på renoveringen är väldigt viktigt för många, men se till att du också unnar dig de där snygga inredningsdetaljerna som kommer att vara pricken över i:et i ditt nya, fräscha och stilrena kök!