Uppdatera badrummet med renovering

Det finns få rum i hemmet som är så välanvända som våra badrum och det innebär även att det är ett av de rum som kan behöva uppdateras med lite renovering, och många renoveringsprojekt kan man göra själv – men för vissa bitar behöver du anlita en hantverkare.

Det finns att läsa allt mer om badrumsrenovering och tips på nätet, vilket inte är så konstigt med tanke på att badrummet är ett av de mest populära rummen att starta en renovering med. Men kom ihåg att du måste anlita hantverkare för många av renoveringsbitarna såsom elen, koppla ur rör eller installera VVS. Vad du däremot får göra själv är att ta bort kakelplattor, byta toalettmöbler eller ta bort en duschvägg och du får även riva ned hyllor och sätta nya om du så vill. Men något som Vi i villa tipsar om är att följa deras checklista för detta, på så vis glömmer man inte vad man får göra själv eller inte – och renoveringen blir genomförd korrekt!

Att tänka på vid badrumsrenovering

Förutom att man bör ha koll på vad man får göra själv och inte får göra själv utan måste anlita hantverkare är att ha en plan för vad man vill få för resultat med sin renovering. Ibland räcker det till exempel med att ändra om i det estetiska genom att bara byta ut själva inredningen i badrummet. Att göra en uppdatering helt enkelt. Det är något som Expressen skrivit några bra tips på, som heller inte kräver en fullskalig renovering:

  • Byt blandare – varför inte välja en annan färg än silver? Mässing och rosé är supersnyggt att ha på rummets alla kranar och kostar heller inte mycket att byta ut.
  • Bryta av det vita – många badrum är kaklade i vit och kan därför brytas av i andra färger på ett snyggt sätt genom sin inredning, välj en annan färg och go nuts!
  • Byt badkarsfötterna – när du ändå är i farten och byter kranar och blandare, varför inte införskaffa ett par lyxiga lejontassar eller andra fötter till badkaret?
  • Gör badrummet levande med växter – allsköns gröna växter i badrummet skapar en hemtrevlig känsla och ger liv i rummet, kolla i blomsterbutiken vilken blomma som passar sig bäst i badrummet hos dig!
  • Lyxa till det – har du turen att ha ett större badrum? Lägg in en matta, ställ en fåtölj och ett snyggt coffeetable om plats finns, det ger en känsla av redig lyx och komplettera detta med snygga inredningsdetaljer som pricken över i!